프로필 사진

콘치즈 만드는 방법! Let's make Korean style corn cheese.

Jiyoung (Teacher)
Date created19-05-04 13:35 View35. Comments2.

본문

 



Some of you have already heard of Korean corn cheese and some of you haven't.


I brought a recipe to make corn cheese.

It is really simple to make it so you can try it once at home watching the video that I left the link below.


"콘치즈"라는 음식에 대해 들어본 적 있나요?

콘치즈는 옥수수와 치즈로 만든 음식인데요, 외국 한국 음식점에서 반찬(side dish)으로도 많이 나온다고 하네요!

한국에서는 주로 회(sashimi)를 먹으러 가면 반찬으로 나오곤 한답니다.

만드는 방법이 매우 간단하니 영상을 본 후 집에서 한 번 만들어봐도 괜찮을 것 같아요 :)



먼저, 필요한 재료(ingredients)!


옥수수통조림 1개 (1 Canned corn)

다진 당근 (chopped carrots)

다진 피망 (chopoped bell pepper)

마요네즈 2 수저 (2 TB of mayonnaise)

설탕 한 수저 (1 TB of sugar)

버터 한 수저 (1 TB of butter)

모짜렐라 치즈 (Mozarella cheese)

파슬리 약간 (little bit of Parsley)


You can add more ingredients if you want.

This is also great food with beer!


https://www.youtube.com/watch?v=_CjZ-_P03nc


You can watch the video how to make corn cheese!

Once you tried it, please leave the comments and share with us how it was!












  • 페이스북으로 보내기
  • 트위터로 보내기

Comment list

프로필 사진
yerim (Teacher)

Yummy

답변글
프로필 사진
Jiyoung (Teacher)

:)

To become a teacher

세계 곳곳에 한국어에 관심있는 학습자를 돕고 수익도 얻는 한국어의 선구자가 되실 선생님을 기다리고 있습니다.
[접수 이메일]
support@elkorean.kr

[이메일 형식]
강사 지원 제목으로 메일을 보내주세요. 경력과 자기소개서, 연락처를 적어 보내주시면 검토 후에 엘코리안에서 연락드리겠습니다.